Marketing

 

Social Media Marketing

Marketing is een goed product of dienst.

 

Marketing is niets anders dan ervoor zorgen dat jou bedrijf, dienst en of product kenbaar wordt gemaakt aan de markt. Je kunt daarbij verschillende doelen hebben zoals het vergroten van je naamsbekendheid of ontwikkelen van een goed imago. In de meest gevallen wordt marketing ingezet voor commerciële doeleinden. Namelijk om ervoor te zorgen dat een dienst en/of product goed verkocht wordt om een zo hoog mogelijke omzet en rendement te genereren. Goede marketing begint met een goed en eerlijk product dat de verwachting van de klant overtreft. Veel geld in marketing pompen om een slecht product of een slechte dienst te verkopen zal in de praktijk niet werken en als dat al wel het geval is, dan is dat voor zeer korte duur.

Goede marketing start dus bij reeds bestaande klanten die positief zijn over jou product of dienst. Het best werkende marketinginstrument is mond op mond reclame. Dat is altijd zo geweest, dat is nog steeds zo en dat zal ook nooit veranderen. Dat is ook de reden waarom recensies zo enorm belangrijk zijn en bedrijven die veel goede recensies hebben succesvol zijn.

Een tevreden klant is dus niet alleen waardevol als terugkerende klant, maar kan een belangrijke rol spelen als ambassadeur voor jou bedrijf, dienst en of product.

Online Marketing

Bij online marketing zorgen we ervoor dat jou dienst of product via het internet wordt gepromoot met als doel meer klanten bereiken om uiteindelijk je product of dienst nog meer te verkopen. De aanpak van online marketing kan op verschillende manieren en via verschillende kanalen. Voorbeelden van online marketing zijn zoekmachine optimalisatie, social media marketing, content marketing, betaald online adverteren of inzet van influencers.

Voordat je start met online marketing is het zaak om goed na te denken over een strategie, welke doelgroep je wilt bereiken en via welke kanalen dat het beste werkt. Het voordeel van online marketing is dat je heel gericht kunt focussen op de doelgroepen en gebieden die het beste bij jouw bedrijf, dienst en/of product passen. Daarbij kun je ook nog eens vrij nauwkeurig meten wat de resultaten van een marketingcampagne zijn en op tijd bijsturen voor een nog beter resultaat.

Aanpak van online marketing

Zoals hiervoor gezegd begint online marketing met een strategie (plan van aanpak). De volgende zaken spelen een belangrijke rol bij het bepalen van het succes van jou marketing campagne:

 • Doelgroep(en)
  Welk klanten wil je bereiken en waar bevinden je klanten zich? Op welke online kanalen zijn jouw klanten actief.
 • Boodschap
  Wat heb je te melden en wat wil je communiceren, dit moet duidelijk, helder en voor iedereen begrijpelijk zijn.
 • Doel
  Wat is het doel van de campagne. Bijvoorbeeld meer bezoekers op je website, meer producten verkopen, meer volgers op social media kanalen. Je kunt in één campagne meerdere doelen hebben.
 • Budget
  Welk budget is er beschikbaar per project of campagne zodat er heel gericht per campagne kan worden bepaald wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Wij helpen je graag om meer bezoekers te genereren, wij staan klaar om jouw website te optimaliseren en de conversie te verhogen!

Onze klanten

Loodgieter Amsterdam TFK installatie service