Responsive webdesign

Social Media Marketing

Responsive webdesign

Amersfoort

Het gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets neemt dagelijks toe en de ontwikkelingen gaan erg snel. Inmiddels bezoeken meer mensen het internet via een mobiel apparaat in plaats van de computer of laptop. Ook het online winkelgedrag en het uitvoeren van aankopen via de smartphone of tablet neemt dagelijks gestaag toe. Tegenwoordig zie je iedereen druk bezig op de smartphone. Tijdens het werk, op een terras, tijdens het wachten voor een kassa of loket. Kortom overal zijn consumenten het internet aan het bekijken op zoek naar informatie, producten en of diensten. Het is aangetoond dat wanneer een website of webshop niet gebruiksvriendelijk is, de bezoeker de website verlaat en op zoek gaat naar een alternatief. Gebruiksvriendelijkheid is bijvoorbeeld de snelheid waarmee de website wordt geladen, maar voor mobiel geldt vooral dat de website zich ook aanpast, aan het scherm van het apparaat (responsiveness).

Uw website geschikt voor mobiele apparaten

Is uw website wel geschikt voor mobiele apparaten? In ons werk komen we veel websites tegen die enkel ontwikkeld zijn voor desktop of laptop. Indien u een website heeft die niet schaalt naar het type apparaat dat wordt gebruikt, dan wordt het hoog tijd om dit te (laten) doen. Zonder een responsive website laat u een grote groep links liggen en zullen ze uw website niet meer bezoeken.

Mobiele website laten maken

Dat het gebruik van mobiele apparaten afgelopen jaren sterk is toegenomen weten we allemaal wel, maar hoe ga je hier als bedrijf mee om, hoe speel je hierop in en hoe voorkom je dat je klanten misloopt.

Het aantal smartphone gebruikers is hard gegroeid en die groei zet voorlopig nog wel even door. De mobiele telefoon en het mobiele netwerk zijn tegenwoordig zo goed dat deze qua snelheid niet onder doen voor een laptop of desktop computer. Steeds meer consumenten gebruiken hun telefoon of tablet voor het surfen op internet en steeds meer consumenten plaatsen een bestelling bij een webshop of stellen een vraag via een website met de telefoon. Maar ook mailen, foto's maken, berichten sturen gaat gewoon heel makkelijk en snel met de smartphone. Hoe ga je daarmee om als bedrijf en heb je je website goed ingericht

Mobiele website laten maken, waarom dan?

Mobiele apparaten hebben kleinere beeldschermen dan pc's en laptops, daardoor zal een "oude" website niet goed worden weergegeven op een mobiele telefoon of tablet. Daarnaast wordt een mobiel apparaat niet bediend door middel van een muis, maar met de hand op het touchscreen. Een ander groot verschil is dat de bandbreedte van een internetverbinding beperkter is bij een mobiele telefoon en dat daardoor een website traag kan laden. Kortom allerlei factoren die bepalen of een website goed werkt op een mobiel apparaat. In 2015 heeft Google zijn algoritme in de zoekmachine aangepast waardoor een website een lagere ranking krijgt als deze niet goed schaalbaar is op mobiele apparaten. Dit houdt in dat je website een lagere waardering krijgt en minder goed scoort binnen Google met minder website bezoeker als gevolg.

Website altijd geschikt voor mobiel bij Webmolen

Laat je website door Webmolen maken, dan wordt de website standaard schaalbaar gemaakt voor mobiele apparaten. Responsieve websites hebben de volgende voordelen:

  • Responsieve websites zijn ontworpen om zich aan te passen aan elke beeldschermgrootte.
  • Het beheer van de normale website en de mobiele website gebeurt vanuit hetzelfde systeem.
  • Responsieve websites bieden dezelfde gebruikerservaring op alle ondersteunde apparaten.
  • Google geeft de voorkeur aan responsieve websites

Wil je er zeker van zijn dat je website er goed uitziet op mobiele apparaten? Laat het ons testen en daar waar nodig doen we een voorstel voor verbetering.

Mobile First is nu de trend, met andere woorden vaak pakt men de telefoon om iets online te checken of een bestelling te plaatsen bij een webshop.

Is jouw website geoptimaliseerd voor mobiel? Wacht niet langer en laat ons zo snel mogelijk helpen je mobiele website optimaal te maken!

 

Het webdesignbureau dat bedrijven helpt online sterker te worden. Een professionele website al vanaf € 595,-

Vele klanten gingen u voor

Loodgieter Amsterdam TFK installatie service